Categoria: General

Rubí Forma posa en marxa dues accions formatives sobre aplicacions tecnològiques especialitzades de les cadenes de valor de la salut i l’alimentació

Els dos cursos s’emmarquen en el projecte Rubí Impulsa el Tecnotalent, del programa Treball, Talent i Tecnologia

 

Els dos cursos s’emmarquen en el projecte Rubí Impulsa el Tecnotalent (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, engega dues propostes formatives sobre aplicacions tecnològiques especialitzades dels sectors de la salut i l’alimentació. Les accions formen part del projecte Rubí Impulsa el Tecnotalent que, entre d’altres coses, té com a objectiu oferir formació en competències digitals que doni resposta a les necessitats del teixit empresarial.

Les noves tecnologies en la gestió de les vendes: el programa SAP és un curs de 65 hores que s’ofereix el mes de juny en horari de tarda (16 a 20 h). Aquesta formació permet adquirir coneixements bàsics del programa de gestió integral SAP i les seves aplicacions en empreses del sector de la salut. L’alumnat aprendrà a gestionar un procés de venda del sector de la salut, analitzar els principals informes i integrar les dades recopilades en un procés de venda, per optimitzar el departament de vendes d’una empresa d’aquest sector. S’adreça a persones amb perfil comercial o de gestor de ventes del sector de la salut, que vulguin millorar les seves competències digitals i professionals. La inscripció es pot fer en línia al web de Rubí Forma.

 Disseny bàsic 3D i Introducció al CAM per fabricació mecànica en CNC (Solidworks) per a la indústria del sector de l’alimentació és una formació de 44 hores que es desenvoluparà també durant el mes de juny, però en horari de matí (9 a 13 h). En aquest cas, les i els assistents adquiriran les competències bàsiques per realitzar dissenys 3D a través d’un programa informàtic per a la producció de maquinària de la indústria de la cadena de valor d’alimentació. S’adreça a persones operàries de fabricació mecànica de la cadena de valor d’alimentació que vulguin adquirir i consolidar els seus coneixements amb un software específic en l’àmbit de la fabricació mecànica. La inscripció es pot fer en línia.

Cada curs oferta 15 places. Per inscriure-s’hi cal haver completat l’ESO o equivalent i tenir coneixements informàtica a nivell d’usuari. Una vegada finalitzat el curs es promouran les pràctiques a les empreses implicades al projecte Rubí Impulsa el Tecnotalent.

Rubí Impulsa el tecnotalent

Rubí impulsa el tecnotalent és un projecte emmarcat en el programa Treball, talent i tecnologia, de la Diputació de Barcelona, i té com a objectiu promoure un model de creixement sostenible, innovador i competitiu a través de la tecnologia.

El programa promou la creació d’ocupació de qualitat a través del desenvolupament d’habilitats i coneixements digitals relacionats amb el lloc de treball a mida de les necessitats de les empreses, a la vegada que es potencia la diversitat i es redueixen les desigualtats socials. D’aquesta manera es promou la maduresa digital de les persones i les empreses del territori, amb el focus en les necessitats no cobertes, connectant visions i demandes.