La VI Jornada sobre Formació Professional a Rubí es celebrarà els dies 1 i 2 d’abril. Aquest any, a la nova ubicació, al Celler de Rubí, un antic celler cooperatiu modernista, obra de Cèsar Martinell.

 

La Jornada està organitzada per Rubí Forma, de l’Ajuntament de Rubí.

Una Jornada ja consolidada entre els centres educatius i formatius i els agents socials i econòmics del municipi de Rubí, que té per objectiu posar en valor la formació professional integrada, donant a conèixer a la ciutadania l’FP inicial i l’FP per a l’ocupació.

Una Jornada oberta, dinàmica i innovadora que oferirà un espai amb tota l’oferta de formació professional integrada de Rubí i d’altres municipis. Dos dies amb xerrades i taules rodones relacionades amb el món professional i empresarial obertes a tothom, un espai de demostracions amb activitats interactives proposades pels centres educatius, i un altre anomenat Ocupa’t, on empreses, agents socials i centres educatius interactuaran amb les persones assistents.

Apropar la formació professional integrada a la ciutadania i a l’empresa és un altre dels objectius que any rere any ens proposem des del Consell de la Formació Professional de Rubí.

 

Horaris
Dimecres, dia 1 d’abril:  de 10 a 13 h i de 16 a 19.30 h.

Dijous, dia 2 d’abril:       de 10 a 13 h i de 16 a 19.30 h.

En aquests dos dies volem arribar a tota la ciutadania en horari de matí i tarda.

Rubí Forma  també exposarà la seva oferta formativa: un recull dels cursos de formació professional ocupacional, la majoria amb certificat de professionalitat.

A més, el Servei de Joventut oferirà informació sobre les seves activitats i programes. També hi haurà un estand del Servei d’Educació.

 

Exposició: “A la indústria, on són les dones?”, 

cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquesta exposició està emmarcada en el pla d’execució anual Talent femení i transformació de la indústria al Vallès Occidental, un projecte que té com a missió preparar les dones participants per a la transformació que la tecnologia i la sostenibilitat estan incorporant als llocs de treball, sensibilitzant i aplicant mesures en el teixit productiu per al canvi social a l’empresa.

La mostra consta de quatre grans eixos: la indústria 4.0, la situació actual de la representació femenina a la indústria, discriminacions per raons de gènere i sexe i el Pla d’igualtat.

 

Com ja és habitual de cada any, els centres formatius i educatius realitzaran demostracions de les especialitats formatives. Es pretén que la Jornada sigui pràctica i les persones que la visitin puguin conèixer les diferents especialitats: els cicles formatius,  la formació ocupacional i la formació contínua, i fomentar les vocacions professionals dels sectors que representen.

Aquest any, tindrem la novetat de l’espai Ocupa’t, un espai dedicat a les empreses de Rubí, als centres educatius i a les persones per tal que comparteixin experiències i puguin interactuar, a fi de conèixer de primera mà les necessitats del món empresarial; les ofertes de feina, els perfils demandats i les competències més sol·licitades, així com l’oferta formativa que ofereix el municipi.

 

Inscripcions

Per participar a la Jornada cal realitzar una inscripció al web de Rubí Forma: https://www.rubiforma.cat/vi-jornada-fp-rubi-menu,  o directament al recinte de l’esdeveniment.