Categoria: General

Un grup d’alumnes d’Interiorisme d’edRa, finalista del MetròpolisFPLab

El projecte de l’alumnat de l’escola de Rubí, que aborda el repte del Circuit de Catalunya per dissenyar espais de punts verds que incloguin informació i fomentin els valors del reciclatge, ha estat seleccionat per la final entre 400 propostes

Imatge 3D de la proposta que l’alumnat haurà de completar en l’última fase del projecte MetrópolisFPLab (foto: Ajuntament de Rubí - edRa)
Imatge 3D de la proposta que l’alumnat haurà de completar en l’última fase del projecte MetrópolisFPLab (foto: Ajuntament de Rubí - edRa)

Una proposta de l’alumnat de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Interiorisme de l’Escola d’Art i Disseny edRa ha resultat finalista del MetròpolisFPLab, un projecte d’aprenentatge on les empreses i institucions participants formulen reptes reals i l’alumnat de formació professional busca la manera de donar-hi resposta. El grup rubinenc Sustainable Drivers, format per Valeria Ortiz, Carla Martínez i Pablo Martínez, ha abordat el repte del Circuit de Catalunya de fórmula 1 per dissenyar espais de punts verds, únics i innovadors, que incloguin informació i fomentin els valors del reciclatge. La seva idea ha estat una de les seleccionades per a la final d’entre 400 projectes. El proper 28 de maig els equips finalistes presentaran els seus prototips i el 5 de juny tindrà lloc l’acte de lliurament de premis. L’equip guanyador té una beca per a començar a desenvolupar el seu projecte dins de l’organització corresponent.

MetròpolisFPLab és un projecte d’innovació impulsat per l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, i la Fundació BCN Formació Professional amb l’objectiu de posar en valor el talent de l’alumnat de formació professional, apropant-lo al mercat laboral, fomentant l’adquisició de competències clau i la seva inserció laboral i ocupabilitat al llarg de la vida. Un plantejament on la innovació en el camp de l’FP és una forma d’aprenentatge i transferència de coneixement amb impacte a les persones i als territoris.

La metodologia d’innovació oberta permet potenciar l’emprenedoria, el treball en equip i les competències transversals; factors que seran clau tant per a la inserció laboral com per a l’ocupabilitat al llarg de la vida de l’alumnat. El concurs també és un punt de trobada entre els centres d’FP i el teixit empresarial, que genera valor econòmic, social i cultural al territori.