Categoria: General

 

RUBÍ FORMA OFEREIX UN NOU DISPOSITIU D’OCUPACIÓ ESPECÍFIC PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT FÍSICA, INTEL·LECTUAL I SENSORIAL

 

La posada en marxa del servei s’emmarca en el Pla d’Atenció a les Persones amb Diversitat Funcional 2019-2022

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma i el Servei de Diversitat Funcional, impulsa la implementació a Rubí del programa Serveis Integrals d’Orientació Acompanyament i Suport (SIOAS) que facilita atenció individualitzada i orientació a persones amb algun tipus de discapacitat física, intel·lectual i/o sensorial, amb certificat superior al 33% amb l’objectiu que trobin feina al mercat de treball ordinari. El programa es concreta a Rubí a través d’un conveni que el consistori ha signat amb la Fundació Grupo Hada que gestiona projectes d’inserció laboral i formació ocupacional per a persones amb discapacitat a diferents municipis del Vallès Occidental. La posada en marxa del servei s’emmarca en el Pla d’Atenció a les Persones amb Diversitat Funcional 2019-2022, que es va aprovar durant el mes de març, i facilitarà l’ocupació de 30 persones.

A través del SIOAS, les persones que ho necessitin trobaran al Rubí Forma un preparador/a laboral que els acompanyarà durant tot el procés de recerca de feina i inserció laboral; i un prospector/a laboral que contactarà amb el teixit empresarial més adequat i ajustarà les demandes tant de la persona participant al programa com de l’empresariat, oferint, si s’escau, accions formatives ocupacionals.

Les tècniques de la Fundació Grupo Hada han començat a treballar amb una sessió informativa aquest dijous a l’auditori del Rubí Forma amb la presència de 20 persones interessades. A partir del mes de setembre s’iniciaran les entrevistes de selecció dels participants i es configuraran els itineraris per a cadascun d’ells. 

Les persones interessades a formar part del programa s’han de dirigir o bé al Rubí Forma o bé a l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional i comunicar que tenen interès per al programa.