Categoria: General

La jornada anual sobre Formació Professional canvia de data i tindrà lloc els dies 6 i 7 d’abril al Celler

L’Ajuntament posposa la jornada per respecte a la convocatòria de vaga del sector de l’Educació, que coincideix amb les dates previstes inicialment per aquest esdeveniment

Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) de Rubí es mostrarà a la ciutadania a través d’una mostra especialitzada els dies 6 i 7 d’abril. La proposta, que tindrà lloc presencialment a l’antic celler cooperatiu, obrirà al públic de 9 a 19 h, el 6 d’abril, i de 9 a 14 h, el 7 d’abril, per mostrar l’oferta en FP del centres de Rubí i l’entorn. L’Ajuntament posposa la jornada per respecte a la convocatòria de vaga del sector de l’Educació, que coincideix amb les dates previstes inicialment per aquest esdeveniment Com cada any, la mostra es complementa amb xerrades i activitats paral·leles. La sisena edició de la jornada, oberta a tota la ciutadania que vulgui millorar o ampliar la seva formació, mantindrà l’edició en línia de l’esdeveniment al web municipal.

 

 

La jornada arrencarà el 6 d’abril a les 9 h amb la benvinguda a les persones assistents a càrrec de l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez i tot seguit (10 h) s’oferirà la xerrada Per què m’he de seguir formant? a càrrec de M. Cristina Caldas Pérez, responsable de projectes i Orientadora acadèmica i professional de D’EP Institut. Al migdia, Yolanda Ordóñez Guerrero, tècnica de Formació pel Treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental farà una xerrada titulada Descobreix l’FP industrial i tecnològica. A la tarda (15.30 h), Fabian Mohedano Morales, president executiu de  l’Agència FPCAT i de Pili Carballo Quintas, assessora tècnica de l’Agència FPCAT facilitaran informació i orientació per a la construcció de l’itinerari formatiu en el marc del Sistema FPCAT. Després (16.45 h),  Josep Pons Carrió, inspector d’Educació, referent d’FP, al Vallès Occidental parlarà d’Orientació cap a la Post Obligatòria i el primer dia de fira es tancarà (17.30 h) amb la xerrada Principals canvis en el món industrial. Com afrontar-los a càrrec de nou de Yolanda Ordóñez Guerrero.

Dijous 7 d’abril, s’han programat dues xerrades: Quins itineraris educatius hi ha després de l’ESO? (10 h), a càrrec Marta Vallespín Benítez, orientadora –  Itínere Serveis Educatius sl i Si ets professional, fes-ho oficial!! (12 h), a càrrec de Ramón Pérez Ruiz, Tècnic d’orientació de Rubí Forma i Yolanda Ordóñez Guerrero.

Totes les xerrades de la jornada tindran traducció al llenguatge de signes.

A més de les xerrades, la jornada incorpora l’exposició A la indústria, on són les dones? i l’Escape Truck Posa en “joc” les teves competències!. Ràdio Rubí també tindrà presència a la jornada i proposa Viu en viu l’experiència de fer ràdio. L’emissora municipal farà part de la seva programació des del Celler i hi oferirà actuacions musicals en directe.

La jornada comptarà amb informació de tota l’oferta formativa de Formació Professional integrada de Rubí,  amb demostracions d’oficis, organitzat per sectors professionals, i amb la col·laboració de diverses empreses. Durant els dos dies, les persones que visitin El Celler tindran accés a l’oferta formativa de l’Ajuntament de Rubí (Rubí Forma, Rubí Jove, Oficina de Serveis a l’Empresa, programa SEFED, Servei d’Educació, Font del Ferro, Escola Municipal de Música de Rubí Pere Burés i l’Escola d’Art i Disseny, edRa), l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya; la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa;  CECOT Formació, Col·legi Balmes, Col·legi Regina Carmeli, Consell Comarcal del Vallès Occidental, Departament d’Educació SSTT Vallès Occidental,  DE’P Institut,  Diputació de Barcelona, Escola d’Adults de Rubí,  Escola Mare de Déu de Montserrat,  Escola Oficial d’Idiomes,  Fundación Grupo HADA,  Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona,  Institut FP Sant Cugat, Institut J.V. Foix,  Institut l’Estatut, Institut La Serreta, Itinere Serveis Educatius, sl,  LaFACT FUPAR;  L’Heura del Vallès, Fundació privada; Oficina de Treball de Rubí (SOC),  Serveis i Assessorament Cem Formació, SL.

Les persones interessades es poden inscriure a les jornades a través d’aquest enllaç.