Categoria: General

RUBÍ POSA EN MARXA UN PROGRAMA D’INSERCIÓ LABORAL PER RETENIR EL TALENT DE LES PERSONES JOVES

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma, posa en marxa el programa Construint vies per l’ocupació, un programa d’inserció laboral adreçat a persones d’entre 16 i 29 anys que té per objectiu atraure, retenir i gestionar el talent de les persones joves de la ciutat que habitualment queden fora dels programes de polítiques actives d’ocupació. La intenció del programa és fer valer el talent del col·lectiu jove amb formació qualificada per tal que el puguin posar en pràctica a les empreses del territori i quedin així vinculats al municipi. El programa preveu l’orientació i l’acompanyament a la inserció de 30 persones joves.

 

El programa preveu inserir 30 persones (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

Per a ser participant del programa cal tenir entre 16 i 29 anys, estar en situació d’atur o precarietat laboral i disposar d’una formació professionalitzadora de cicle formatiu de grau mitjà, cicle formatiu de grau superior o estudis universitaris. Es prioritzaran les persones joves amb formació professionalitzadora, preferentment al sector industrial. Les persones interessades es poden inscriure a través d’aquest enllaç.

El programa ofereix tutorització i disseny d’itineraris professionals per a la millora de l’ocupabilitat, accions d’intermediació i acompanyament a la inserció laboral i accions d’aproximació dels recursos públics a les persones joves del municipi.

Rubí ha rebut 31.500 euros de la Diputació de Barcelona per subvencionar aquesta proposta, dins del paquet de més de 300.000 euros en subvencions per promoure la competitivitat empresarial, fomentar el servei local d’ocupació i impulsar el comerç que es va anunciar abans de l’estiu.