Categoria: General

 

RUBÍ PROMOU L’FP DUAL AMB XERRADES ALS INSTITUTS

Les sessions van dirigides a l’alumnat de tercer i quart d’ESO, primer i segon de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels centres educatius

L’Ajuntament de Rubí, a través del Consell de l’FP de la ciutat, impulsa en col·laboració amb l’Alianza de la FP Dual un cicle de xerrades informatives sobre la formació professional dual als instituts rubinencs. Aquest any, a causa de la situació d’emergència sanitària les xerrades tindran lloc en línia els dies 21 de gener (12 h) i 5 de febrer (9 h) i van dirigides als i les alumnes de tercer i quart d’ESO, primer i segon de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels centres educatius de Rubí.

El consistori promou l’FP a través de Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Hi participaran cinc centres educatius. El 21 de gener, hi assistirà l’alumnat d’ESO de l’Escola Ribas i dels instituts Duc de Montblanc i Estatut i el Regina Carmeli. El 5 de febrer serà el torn de l’alumnat d’ESO i batxillerat de l’institut Torrent dels Alous i dels estudiants de batxillerat dels instituts Duc de Montblanc i L’Estatut.

Sota el títol L’FP Dual, una oportunitat per al teu futur professional, els alumnes s’acostaran a la formació professional dual a través del testimoni en primera persona de dos aprenents que compartiran la seva experiència. La sessió es tancarà resolent dubtes dels assistents amb el personal tècnic del Consell de l’FP de Rubí.

La formació dual és la modalitat de la formació professional en la qual l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva en l’empresa. Els objectius són adequar la formació professional a les necessitats de les empreses, establir una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu del jovent, i millorar el procés d’aprenentatge dels estudiants de formació professional.

La formació dual millora el currículum professional dels alumnes, desenvolupa les seves competències professionals en un entorn laboral real, afavoreix la incorporació al món laboral com a aprenent qualificat i reconeix el valor que aporta l’estudiant per l’activitat desenvolupada a l’empresa. Alhora, l’empresa i el centre educatiu també obtenen beneficis, ja que poden incorporar personal qualificat a l’empresa, i els centres intercanvien i transfereixen coneixements amb el teixit empresarial.