Categoria: General

RUBÍ FORMA POSA EN MARXA LA QUARTA EDICIÓ DEL 30 PLUS

 

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, impulsa una nova edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, destinat a persones en situació d’atur majors de 30 anys en risc d’exclusió social. El consistori rubinenc ha rebut una subvenció de 127.672.72 euros per posar en marxa la quarta edició del programa que combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació. A través del 30 Plus, 30 persones de més de 30 anys, principalment rubinencs i rubinenques, que estiguin a l’atur podran trobar feina.

Les persones interessades poden dirigir-se a Rubí Forma a la rambleta Joan Miró s/n (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a les persones demandants d’ocupació a les necessitats de les companyies. D’aquesta manera,  les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les empreses obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1050,00€ a jornada completa o la part proporcional en funció de la dedicació laboral) durant la duració del contracte que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Les ajudes són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals.

El Servei d’Ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritzarà a cada participant per treballar la seva inserció laboral.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i pel Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Programa 30 Plus regulat per ORDRE TSF/132/2018 de 30 de juliol. Les persones participants han de desenvolupar obligatòriament les actuacions de formació, orientació i contracte de treball.

100% d’inserció
Durant la tercera edició del 30 plus a Rubí, totes les persones participants van trobar feina en unes 20 d’empreses. Les 20 persones participants, 10 dones i 10 homes, tenien de mitjana més de 45 anys. De les 20 companyies que van incorporar personal a través del 30 plus, 2 empreses rubinenques no van demanar la subvenció. De les altres 18,  11 eren de Rubí, 2 de Castellbisbal i 5 de la resta del Vallès Occidental.