Categoria: General

RUBÍ FORMA POSA EN MARXA UNA NOVA EDICIÓ DEL PROGRAMA D’INSERCIÓ LABORAL PER A MAJORS DE 30 ANYS

El 30 Plus identifica les vacants que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a les persones participants per adequar-la als llocs de treball disponibles
El programa s’impulsa des de Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, impulsa una nova edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, dirigit a persones més grans de 30 anys en situació d’atur.

El 30 Plus identifica les vacants que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a les persones participants per adequar-la als llocs de treball disponibles. Les persones candidates reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1.108,33 €/mes per jornada completa) durant la duració del contracte, que pot ser a mitja jornada o a jornada completa i per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Els ajuts són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals.

El Programa 30Plus té com a finalitat afavorir la inserció laboral  de persones en situació de desocupació de 30 anys o més proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Es prioritzen col·lectius en risc d’exclusivitat social, baixa qualificació professional, majors de 45 anys i que resideixin a Rubí o Castellbisbal. Les contractacions es podran dur a terme fins al 22 de juliol de 2021.

El Servei d’Ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de les persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritza cada participant per treballar la seva inserció laboral. El 30 Plus està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal – Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.

Les persones interessades poden optar a les ofertes de treball que hi estan vinculades al web de Rubí Forma. Cada oferta emmarcada en aquest programa s’identifica amb el text ‘30PLUS’, tant al lloc de treball ofert com en la descripció de l’oferta. Les empreses interessades a participar en el programa s’han de posar en contacte amb l’Oficina de Formació de l’Edifici Rubí Forma (Rambleta Joan Miró, s/n), trucant al 93.581.39.00 o enviant un correu electrònic a mxb@ajrubi.cat.

Totes les persones que van participar al programa 30 Plus de l’any passat van trobar feina. Tenien una mitjana d’edat de 42 anys i les van contractar empreses ubicades majoritàriament a Rubí (25) i Castellbisbal (3). Aquest any el programa pot fer fins a 30 insercions.