Categoria: General

Rubí Forma prepara una jornada per promoure la contractació a través d’FP Dual

La proposta es dirigeix especialment al teixit empresarial i tindrà lloc el 31 de maig a l’auditori de l’edifici de la rambleta de Joan Miró

 

L’Ajuntament de Rubí, a través del Consell de la Formació Professional de la ciutat, organitza una jornada per mostrar els beneficis que la Formació Professional Dual aporta a l’empresariat. La jornada tindrà lloc el dimarts 31 de maig, de 9 a 11.30 h, a  l’auditori del Rubí Forma, a la rambleta de Joan Miró s/n.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, obrirà la trobada a les 9 h. Després, Xavier Fabregat Ornaque, assessor d’empreses de l’Alianza para la FP Dual i Núria Rosselló Verdaguer, coordinadora de formació de Rubí Forma oferiran la xerrada L’FP Dual: una oportunitat per a les empreses. Durant l’exposició, els ponents repassaran els punts claus del sistema educatiu i les característiques de la Formació Professional i la Formació Professional Dual, parant especial atenció a com les passes a seguir per implementar un projecte d’FP dual a l’empresa.

Seguidament, representants dels centres educatius i formatius de Rubí explicaran l’oferta de Formació Professional Integrada de la ciutat des de les professions i es presentaran casos de bones pràctiques d’FP Dual a partir dels testimonis d’empreses, centres educatius i aprenents que treballen aquesta modalitat d’FP.

La jornada culminarà amb una visita guiada als tallers de Rubí Forma i un esmorzar de treball. Víctor Garcia Correas, regidor d’Ocupabilitat i Educació, tancarà la jornada.

Per assistir a la sessió, que s’ha treballat en col·laboració amb l’Aliança per l’FP Dual i la Fundació Bertelsmann, cal fer una inscripció prèvia en aquest enllaç.

L’FP Dual és una modalitat de formació professional en la qual els alumnes passen més de la tercera part de la seva formació a l’empresa com aprenents. Així, esdevé motor d’ocupabilitat juvenil, afavoreix el treball conjunt entre centres de treball i centres de formació professional i és la connexió perfecta entre la demanda de personal i les persones joves que busquen feina.