Categoria: General

 

RUBÍ FORMA POSA EN MARXA UN NOU PROGRAMA PER RETENIR EL TALENT RUBINENC

 

El programa Adequant noves vies per a l’ocupació vol atraure, retenir i gestionar el talent de persones amb formació professionalitzadora
Es prioritzaran les persones formació professionalitzadora del sector industrial (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, preveu l’orientació i l’acompanyament a la inserció de 30 rubinencs i rubinenques del col.lectiu de persones qualificades amb formació professionalitzadora d’entre 16 i 40 anys en el marc del programa Adequant noves vies per a l’ocupació.

L’objectiu d’aquest programa és atraure, retenir i gestionar el talent de  persones amb formació professionalitzadora  de la ciutat que en molts casos no arriben a adreçar-se al Rubí Forma i a d’altres serveis municipals i que, per tant, queden fora dels programes que es desenvolupen a nivell local en polítiques actives d’ocupació. Té com a missió fer valer el talent de les persones joves i adultes amb formació qualificada per tal que el puguin posar en pràctica a les empreses del territori i quedin vinculat al municipi. El programa preveu l’orientació i l’acompanyament a la inserció de 30 persones.

Per formar part del programa cal tenir entre 16 i 40 anys, estar en situació d’atur o precarietat laboral, disposar d’una formació professionalitzadora de Cicle Formatiu de Grau Mitjà o Superior o estudis universitaris i residir a Rubí. Es prioritzaran les persones formació professionalitzadora del sector industrial i formacions transversals.

Cadascuna de les persones que participin al programa rebrà accions d’orientació, tutorització i disseny d’itineraris professionals per a la millorar de l’ocupabilitat, accions d’intermediació i acompanyament a la inserció laboral i accions d’aproximació dels recursos públics del municipi.

Adequant noves vies per a l’ocupació és un programa subvencionat per la Diputació de Barcelona en el marc dels Projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local del Catàleg de Serveis 2021-2023.

Les persones interessades poden adreçar-se a l’Oficina d’Inserció del Rubí Forma o contactar per correu electrònic a drg@ajrubi.cat.