Categoria: General

RUBÍ FORMA OFEREIX MÉS DE 6.000 HORES DE FORMACIÓ PER AFAVORIR LA INSERCIÓ LABORAL EN ÀREES PRIORITÀRIES

 

L’oferta formativa permetrà obtenir certificats de professionalitat a través d’onze accions formatives.

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ha programat catorze accions formatives dins del programa  Formació d’Oferta  en Àrees Prioritàries (FOAP), per aquest any 2019. Un total de 180 persones a partir de 16 anys, preferiblement aturades i demandants d’ocupació, podran beneficiar-se gratuïtament d’aquesta oferta formativa que es desenvoluparà al llarg de 2019. “El projecte Rubí Forma ofereix aquest any 11 accions formatives lligades a diferents certificats de professionalitat,  idiomes i dues accions transversals. Més de 6.000 hores de formació en àrees prioritàries per millorar la qualificació i la promoció de les persones treballadores del municipi i oferir una formació ajustada a les necessitats reals del mercat laboral”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Rubí, Rafael Güeto. Cap d’aquestes formacions implica cost per l’alumnat, ja que estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i tenen el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i del Fons Social Europeu. L’Ajuntament de Rubí ha rebut la subvenció de 597.615,90 €  per executar aquest programa. El programa FOAP té com a objectiu oferir una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral, millorar la capacitació i qualificació professional  i afavorir la inserció laboral.

 

Durant 2019, s’oferiran 11 Certificats de Professionalitat (CP). L’oferta inclou certificats de nivell 1: Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (470 hores), Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (260 hores) Operacions de fontaneria i calefacció- climatització domèstica (490 hores) i Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials (250 hores); de nivell 2: Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió (930 hores) Muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial (520 hores), Soldadura amb elèctrode revestit i Tig (720 hores) Mecanitzat per arrencament de ferritja (630 hores) i Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (550 hores); i de nivell 3: Eficiència i energètica d’edificis (960 hores); Organització i gestió de magatzem (400 hores);  una acció formativa d’anglès  Anglès A2 (190 hores) i dues accions de formació complementaria transversal, Xarxes 2.0 i Habilitats de comunicació, de 30 hores de duració cadascuna, exclusives per a participants d’altres accions FOAP 2018. Totes les accions inclouen un període de pràctiques en empresa i permeten obtenir un certificat de professionalitat a la seva finalització, amb l’única excepció de l’anglès que donarà accés a l’examen oficial corresponent al nivell del curs.

Les persones participants han d’estar inscrites en l’Oficina de Treball tant si la persona està ocupada com desocupada. Aquestes accions formatives estan adreçades prioritàriament a persones desocupades, però fins a un 30% dels participants poden ser persones en actiu. El Certificat de Professionalitat (CP) és vàlid a tot el territori espanyol i acredita les competències professionals de qui l’obté d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. Els certificats de professionalitat estan classificats en tres nivells i requereixen de diferents nivells de formació prèvia per tenir-hi accés. Els cursos de nivell 1 no requereixen formació ni experiència prèvia, pels de nivell 2 cal tenir l’ESO o el Graduat Escolar i per accedir a cursos que permeten obtenir una certificació de nivell 3 cal haver estudiat batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Les accions formatives s’han iniciat aquest mes de desembre i finalitzaran l’octubre de 2019. Les persones interessades es poden inscriure a les diferents formacions a través del web de Rubí Forma, on també es pot consultar el calendari complet de les diferents accions, o bé de manera presencial a l’edifici de la Rambleta de Joan Miró s/n.