Categoria: General


Rubí Forma mostra l’aposta municipal per l’FP en una jornada adreçada a professionals

 

Tècnics, orientadors i responsables de recursos humans s’han informat a Rubí sobre el sistema integrat de formació i qualificació professional

Prop de 70 persones entre professionals, tècnics i representants del món de l’empresa han omplert aquest dimarts l’auditori de l’edifici Rubí Forma per assistir a la jornada “El Sistema Integrat de Formació i Qualificació Professional’. La proposta tenia per objectiu mostrar quin és l’escenari en el qual s’integren els dos subsistemes de la formació professional: formació professional inicial i la formació professional per a l’ocupació (ocupacional i continua). “La formació és la millor política d’activació que existeix. A tota Europa es dediquen més fons a la formació que a d’altres polítiques d’activació. L’Ajuntament de Rubí amb el projecte Rubí Forma ha posat al capdavant de les polítiques d’ocupació les polítiques de formació professional”, exposa Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Rubí. Güeto també ha recordat que la formació professional és un element de competitivitat territorial i això, ha dit, és molt rellevant en una ciutat industrial com Rubí, “un sector on els requeriments de qualificacions de formació professionals són especialment alts i hem de poder atendre aquesta demanda”. Segons dades del departament d’Educació, “el percentatge de persones aturades amb títol d’FP és del 9%, en els joves en general és del 29% i entre la població, del 12% … Per això el missatge que la formació professional millora l’ocupabilitat, és clau”, ha argumentat Núria Pi, directora tècnica de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals.

La sessió ha omplert l’auditori del Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Durant la jornada, les persones assistents han mostrat la seva preocupació sobre la manera com aquesta informació arriba a la població i s’ha lamentat que per desconeixement del sistema la ciutadania no pugui explotar les seves possibilitats. “A Rubí entenem que hem de treballar per una oferta educativa que respongui a les necessitats de la ciutadania al llarg de la vida i que necessàriament cal tenir molt present les exigències del mercat laboral. Perquè ajudar a la capacitació de la ciutadania és una eina més per millorar la seva qualitat vida”  creu Marta Garcia, regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones que ha obert la jornada.

També han intervingut a la jornada Miquel Carrión, responsable de suport tècnic a les polítiques actives d’ocupació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya;  Àlex Lobaco, subdirector de programes de formació del Consorci per a la formació contínua de Catalunya; José Antonio Andrés, subdirector de Programes i Projectes del departament d’Educació;  Antònia Ariza, responsable de la unitat de Mesures Flexibilitzadores de l’FP de la subdirecció de programes i projectes del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Manuela Merino, cap de l’Àrea de Qualificacions de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals i  Fabián Mohedano, president del Consell Català de la Formació Professional.

Cinquena jornada d’FP
Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) de Rubí es mostrarà a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada el pròxim 26 de març al voltant de l’edifici Rubí Forma.