Categoria: General

RUBÍ FORMA FACILITA LA INSERCIÓ DEL 100% DELS I LES PARTICIPANTS AL 30 PLUS

El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix als i les participants a les necessitats de les vacants.

(foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ha impulsat la contractació de totes les persones que participaven al programa 30 Plus d’aquest any. Els 30 participants del projecte han trobat feina. La mitjana d’edat de les persones contractades és de 42 anys i han estat contractats en empreses ubicades majoritàriament a Rubí (14) i Castellbisbal (12).

El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix als participants a les necessitats de les vacants. Així, les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1.050 euros per jornada completa) durant la duració del contracte, que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Es prioritzen col·lectius en risc d’exclusió social, baixa qualificació professional, els majors de 45 anys i que resideixin a Rubí o Castellbisbal.

El Programa 30Plus té com a finalitat afavorir la inserció laboral  de persones en situació de desocupació de 30 anys o més, proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. El programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal – Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social en el marc del Programa 30 Plus; regulat per l’Ordre TSF/132/2018, de 30 juliol. El municipi de Castellbisbal col·labora en aquest programa amb Rubí.

El Servei d’Ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritza cada participant per treballar la seva inserció laboral.