Categoria: General

 

RUBÍ FORMA IMPLICA EL TEIXIT EMPRESARIAL EN EL PROGRAMA UBICAT

La proposta donarà servei a un mínim de 63 persones que rebran orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional.
(foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

Rubí Forma implica a les empreses del teixit productiu de Rubí i municipis de la comarca en el desenvolupament del programa UBICAT d’acompanyament i inserció laboral. L’UBICAT és un programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social. Es dirigeix a persones en situació de desocupació, majoritàriament de llarga durada, persones inactives i persones treballadores que es trobin en situació de precarietat laboral i busquin millorar la seva ocupació. A través d’aquest programa, es desenvolupen actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional, que faciliten que la persona usuària prengui consciència del seu perfil competencial i defineixi el seu objectiu professional. A més, l’UBICAT també facilita informació sobre l’entorn productiu a les persones participants per millorar  la seva ocupabilitat. Enguany, el programa donarà servei a un mínim de 63 persones.

La col·laboració amb el teixit empresarial és indispensable pel desenvolupament del programa i connectar les persones usuàries amb la realitat del mercat laboral perquè hi encaixin. Així es realitzen visites al context productiu empresarial i es proposen pràctiques en empresa de caràcter no productiu.

A través de les visites al context productiu, les empreses poden detectar els perfils professionals que responen a les seves necessitats, i alhora, els participants, adquireixen un coneixement real del sector. Les visites es programen d’acord amb les dates de disponibilitat pactades, de manera que no suposin una alteració de  la dinàmica de treball. En el cas del conveni de pràctiques de caràcter no productiu, la persona participant s’apropa a sectors productius aliens a la seva experiència professional o actualitza la seva experiència, mentre que per a l’ empresa és una oportunitat de conèixer i avaluar possibles incorporacions a la seva plantilla.

Les empreses col·laboradores han de ser de sectors emergents, amb implantació tecnològica, que estiguin en procés de digitalització, amb valors i missió definits alineats amb Responsabilitat Social Empresarial. La participació al programa permet enfortir la responsabilitat social empresarial, crear borses de treball i fomentar la selecció de personal per relació enlloc de la selecció per necessitat o urgència i permet conèixer candidats i candidates a través de la subscripció de les pràctiques no productives com a pas previ a una relació laboral estable. Les empreses interessades en el programa poden contactar amb el Rubí Forma (Cruz Barón, mcbc@ajrubi.cat – 93 581 39 00).