Categoria: General

Rubí Forma i l’Ajuntament de Rubí presenten la contractació a través d’FP DUAL com a bona pràctica a la Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental

L’òrgan del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) s’ha reunit aquest dijous a l’edifici Rubí Forma

Un moment de la trobada de dijous (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)Un moment de la trobada de dijous (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres) 

El Consell de l’FP de Rubí ha explicat la contractació d’alumnat d’FP DUAL a diferents serveis municipals com a exemple de bona pràctica en el marc de la Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental. L’òrgan del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) s’ha reunit aquest dijous a l’edifici Rubí Forma. La trobada ha comptat amb la presència de Josep Lluis Medina, Coordinador FP dels Serveis Territorials Vallès Occidental del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Enguany, l’Ajuntament de Rubí ha incorporat 10 nois i noies que estudien FP DUAL a la plantilla municipal a través d’un contracte de treball de 9 mesos. L’alumnat contractat està cursant la modalitat d’FP Dual a INS L’Estatut (CFGS Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, perfil aplicat a la logística (DAM) o CFGS Administració de sistemes informàtics en xarxa) i a l’Institut La Serreta (CFGM Atenció a les persones en situació de dependència, CFGS Educació infantil o CFGS Integració Social) i se sumen als serveis de joventut, escoles bressol, serveis socials o informàtica. L’estada dels joves al consistori es divideix en dues fases: en la primera, de 100 hores, l’alumnat ha realitzat pràctiques per adaptar-se al funcionament de l’administració i, en finalitzar aquest període l’1 de setembre ha començat l’estada remunerada en modalitat de contracte laboral durant 900 hores. És el segon any consecutiu que la corporació incorpora alumnat d’FP DUAL a la plantilla municipal.

A més, el Consell de l’FP també ha explicat el projecte de Formació Professional Ocupacional DUAL (FPO DUAL) dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys. En el marc d’aquesta proposta, 8 joves amb estudis de batxillerat o equivalents han adquirit competències professionals, millorant la seva qualificació i ocupabilitat. Els i les joves obtenen una contractació de jornada completa en la modalitat de formació i aprenentatge. El 75% de la jornada laboral es desenvolupa a l’empresa i el 25% a Rubí Forma on els i les joves cursen els certificats de professionalitat d’Eficiència Energètica d’edificis i Muntatge i Manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques. Hi han participat set empreses.

Durant la trobada de dijous, també s’ha tractat la situació de les matriculacions del curs 2022-2023 en Formació Professional inicial al Vallès Occidental i s’ha explicat la 2a edició del Catàleg de vocacions industrials, a càrrec d’Eurecat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral, la formació professional dual aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes. L’alumnat rep part de la formació al centre de formació professional i l’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en l’empresa.