Categoria: General

RUBÍ FORMA DEBAT SOBRE EL FUTUR DE L’FP A GRANOLLERS

 

El regidor d’ocupabilitat, Víctor García Correas, acompanyat de personal tècnic del Rubí Forma, ha assistit a la jornada “Treballant junts per una FP millor” que ha tingut lloc aquest dijous a la capital del Vallès Oriental

El regidor i les tres tècniques del Rubí Forma que han assistit a la jornada (foto: Ajuntament de Rubí)

Una delegació rubinenca, encapçalada pel regidor d’Ocupabilitat i Educació de l’Ajuntament de Rubí, Víctor García Correas; ha participat aquest dijous a la jornada “Treballant junts per una FP millor” que ha tingut lloc a Granollers. La trobada s’ha organitzat a la capital del Vallès Occidental amb motiu del 10è aniversari del seu Consell de l’FP i ha aplegat professionals dels àmbits educatiu i empresarial i representants de les administracions locals per debatre sobre la Formació Professional des de la perspectiva dels municipis.

La jornada s’ha obert amb la ponència La FP que queremos a càrrec de Mariano Carballo Fernández, director del Instituto Nacional de las Cualificaciones del Ministerio de Educación. “La Jornada ha estat molt enriquidora en el seu conjunt. La ponència de Mariano Carballo ens ha aportat una nova visió de futur de l’FP i constata la necessitat de l’acreditació professional en una línia de treball que ja seguim des de Rubí Forma”, diu el regidor Victor García Correas.

El regidor i les tres tècniques de Rubí Forma també han assistit a una taula rodona sobre l’abandonament escolar prematur i les noves oportunitats educatives que ha coordinat la Diputació de Barcelona. “Aquesta és una de  les principals problemàtiques de l’àmbit educatiu, especialment en l’educació postobligatòria. Hem compartit estratègies concretes per millorar l’FP i consolidar-la com a formació per l’excel·lència acadèmica i cap a l’ocupació de qualitat”, conclou García.

Rubí té Consell de la Formació Professional des de 2012
El Consell de la Formació Professional de Rubí, constituït oficialment l’octubre del 2012 en el marc del Pla de reactivació econòmica i de treball, és un òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu. Es tracta d’una plataforma estable de treball on han de poder participar tots els agents educatius, socials i econòmics que operen a la ciutat, així com les organitzacions empresarials i les entitats públiques i privades de tot l’àmbit de la formació professional, tant la reglada com la que no ho està.

El 2013, el Consell es va adherir formalment al Fòrum de Ciutats amb Consells de Formació Professional, un fet que va suposar un pas endavant en l’intercanvi de coneixement i experiències amb les altres ciutats que en formen part.

A Rubí, hi ha set centres que ofereixen estudis de Formació Professional: els instituts J.V.Foix, L’Estatut, La Serreta, Regina Carmeli, les escoles Montserrat, Balmes i l’escola d’art i disseny edRa.