Categoria: General

RUBÍ FORMA OFEREIX PROP DE 7.000 HORES DE FORMACIÓ SUBVENCIONADA DURANT EL CURS 2021-2022

 

L’oferta formativa permetrà obtenir certificats de professionalitat a través de dotze accions formatives i dues accions de formació complementària

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ofereix durant el curs 2021-2022 dotze accions formatives i dues accions de formació complementària en el marc del programa Formació d’Oferta d’Accions Prioritàries (FOAP). Les diferents propostes van adreçades prioritàriament a persones treballadores desocupades i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’objectiu d’aquest programa és, a través de la formació personalitzada subvencionada, millorar la capacitació i la qualificació professional de l’alumnat  i afavorir la inserció laboral de treballadors i treballadores prioritàriament en situació d’atur.

(foto: Ajuntament de Rubí – Cesar Font)

Fins a 201 persones a partir de 16 anys, preferiblement aturades i demandants d’ocupació, podran beneficiar-se gratuïtament d’aquesta oferta formativa que es desenvoluparà al llarg del curs. Cap d’aquestes formacions implica cost per l’alumnat, ja que estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i tenen el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i del Fons Social Europeu.

Les persones participants han d’estar inscrites en l’Oficina de Treball tant si la persona està ocupada com desocupada. Aquestes accions formatives estan adreçades prioritàriament a persones sense feina, però fins a un 30% dels participants poden ser persones en actiu . El Certificat de Professionalitat (CP) és vàlid a tot el territori espanyol i acredita les competències professionals de qui l’obté d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. Els certificats de professionalitat estan classificats en tres nivells i requereixen de diferents nivells de formació prèvia per tenir-hi accés. Els cursos de nivell 1 no requereixen formació ni experiència prèvia, pels de nivell 2 cal tenir l’ESO o el Graduat Escolar i per accedir a cursos que permeten obtenir una certificació de nivell 3 cal haver estudiat batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Superior.

Les dotze accions d’aquest curs són:

Rubí Forma també ofereix dues accions de formació complementària: Alfabetització informàtica i internet (25 hores) i Xarxes socials 2.0 (30 hores).

Les persones interessades es poden inscriure a les diferents formacions a través del web del Rubí Forma, on també es pot consultar el calendari complet de les diferents accions, o bé de manera presencial a l’edifici de la Rambleta de Joan Miró s/n.