Categoria: General

RUBÍ FORMA CREA UN ESPAI VIRTUAL AMB TOTA L’OFERTA FORMATIVA D’FP INTEGRADA DE LA CIUTAT

 

El nou lloc del web de Rubi Forma és una alternativa a la jornada anual de l’FP integrada que aquest any s’ha hagut de suspendre a causa de l’emergència sanitària de la Covid-19

L’Ajuntament de Rubí, a través del Consell de l’FP de Rubí, treballa per impulsar la formació professional integrada al municipi. La Jornada anual de l’FP integrada és una de les principals eines per arribar a les persones interessades en la formació professional, però aquest any s’ha hagut de suspendre a causa de l’emergència sanitària de la Covid-19. Com a alternativa, s’ha habilitat un nou espai al web de Rubí Forma que sota el nom de Connecta amb l’FP integrada a Rubí recull tota la informació actualitzada sobre l’FP que es pot cursar a Rubí i recursos per a orientar i assessorar els futurs alumnes. El públic hi trobarà informació sobre els cicles d’FP, PFI i cursos que s’imparteixen a Rubí i xerrades, vídeos, testimonis d’estudiants, exposicions i informació orientativa que poden ser útils per a persones que han de prendre decisions sobre el seu futur. També hi ha informació sobre l’FP Dual,  l’Erasmus per nous emprenedors o l’FP industrial i tecnològica.

Visita, escolta i coneix la formació professional de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí)

La iniciativa compta amb la col·laboració de tots els centres educatius i formatius de Rubí que havien de participar en la sisena jornada de l’FP a més del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Aliança per a l’FP DUAL, la Cambra de Comerç, Indústria i Servei de Terrassa i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La publicació d’aquest espai web coincideix amb el període de preinscripció als cicles formatius per al curs 2020-2021: del 2 al 8 de junt per cicles de grau mitjà i del 10 al 17 de juny per a cicles de grau superior.

FP Dual
El curs vinent, Rubí oferirà els següents cursos d’FP dual:

Activitats físiques i esportives

  • CFGS Condicionament físic. FP dual. 2.000 h. Col·legi Regina Carmeli
  • CFGS Ensenyament i animació socioesportiva (EAS). FP dual. 2.000 h. Col·legi Regina Carmeli

Administració i gestió

  • CFGM Gestió administrativa d’àmbit sanitari. FP Dual. 2.000 h. Escola Mare de Déu de Montserrat

Comerç i Màrqueting

  • CFGS Comerç  internacional. FP dual. 2.000 h. (presencial i online). Col·legi Regina Carmeli
  • CFGS Màrqueting i publicitat. FP dual. 2.000 h. Escola Mare de Déu de Montserrat

Electricitat i electrònica

  • CFGS Automatització i robòtica industrial. FP dual. 2.000 h. Institut J. V. Foix

Informàtica i comunicacions

  • CFGS Administració de sistemes informàtics a la xarxa  (ASIX). FP dual. 2.000 h. Institut L’Estatut

Salut

  • CFGM Farmàcia i parafarmàcia. FP dual. 2.000 h Escola Mare de Déu de Montserrat
  • CFGS Documentació i administració sanitàries. FP dual. 2.000 h. Escola Mare de Déu de Montserrat

Transport i manteniment de vehicles

  • CFGS Automoció Superior. FP dual. 2.000 h. Institut J.V. Foix

La formació dual és la modalitat de la formació professional en la qual l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva en l’empresa. Els objectius són adequar la formació professional a les necessitats de les empreses, establir una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu del jovent; i millorar el procés d’aprenentatge dels estudiants de formació professional.