Categoria: General

RUBÍ FORMA ENGEGA UNA NOVA EDICIÓ DEL PROGRAMA D’INSERCIÓ LABORAL PER A MAJORS DE 30 ANYS

 

En aquesta convocatòria, es prioritzaran les persones aturades de llarga durada i les majors de 45 anys en situació d’atur
El programa s’impulsa des de Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, impulsa una nova edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, dirigit a persones més grans de 30 anys en situació d’atur i que visquin a Rubí i Castellbisbal.

Les persones candidates reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1.125,83 €/mes per jornada completa) durant la duració del contracte, que pot ser a mitja jornada o a jornada completa i per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Els ajuts són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals. Les contractacions es podran dur a terme fins al mes de setembre de 2022.

El Programa 30Plus té com a finalitat afavorir la inserció laboral  de persones en situació de desocupació de 30 anys o més proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Com a novetat, en aquesta convocatòria, el 25% de les persones beneficiàries han de ser aturades de llarga durada i el 60% han de ser persones de més de 45 anys en situació d’atur.

El 30 Plus està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal – Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol

Les persones interessades poden optar a les ofertes de treball que hi estan vinculades al web de Rubí Forma. Cada oferta emmarcada en aquest programa s’identifica amb el text ‘30PLUS’, tant al lloc de treball ofert com en la descripció de l’oferta. Les empreses interessades en participar al programa s’han de posar en contacte amb l’Oficina de Formació de l’Edifici Rubí Forma (Rambleta Joan Miró, s/n), trucant al 93.581.39.00.

Totes les persones van participar al programa 30 Plus de l’any passat van trobar feina. La mitjana d’edat de les persones beneficiàries va ser de 44 anys amb candidats que tenien entre 38 i 55 anys que van ser contractats en empreses ubicades majoritàriament a Rubí (41%) i Castellbisbal (21%).  Un 59% dels participants van ser homes. Els llocs de treball que es van ocupar eren d’administratiu/va, operi/a en diferents sectors industrials,  mosso/a de magatzem, personal d’assegurances i auxiliar d’atenció mèdica, entre d’altres.