Categoria: General

RUBÍ TINDRÀ UNA ESCOLA D’HOSTALERIA UBICADA AL MERCAT MUNICIPAL

Rubí comptarà amb una escola d’hostaleria ubicada a la segona planta del Mercat Municipal de la ciutat. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presentat el projecte aquest dimecres acompanyada del regidor de Comerç i Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, i del regidor d’Educació i Ocupabilitat, Víctor García Correas.

L’escola s’ubicarà a la segona planta del Mercat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El centre formatiu respon a tres objectius de l’equip de govern: el suport al sector comercial i de restauració, l’impuls del Mercat Municipal i la creació d’espais de formació que millorin l’ocupabilitat dels veïns i veïnes de la ciutat, en especial de les persones joves.

El centre complirà els requisits tècnics per acreditar certificacions professionals, que s’afegiran als certificats que ja es poden obtenir a través de Rubí Forma o altres centres educatius de la ciutat. L’escola d’hostaleria permetrà cursar: Operacions bàsiques de cuina, Operacions bàsiques de pastisseria, Operacions bàsiques de càtering, Cuina, Servei de bar i cafeteria, Serveis de restaurant i Direcció i producció en cuina.

També es preveu que persones amb diversitat funcional hi puguin cursar la formació d’Auxiliar de Cuina i realitzar projectes formatius i d’inserció laboral en col·laboració amb l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

A més de les dependències des d’on s’impartiran les classes, l’escola disposarà d’un espai de bar-restaurant de degustació on l’alumnat podrà practicar els coneixements adquirits i que, a més, s’incorporarà a l’oferta gastronòmica de la ciutat. “Tenim un Mercat de qualitat, que hem anat millorant i que ofereix un producte fresc i de qualitat. Aquesta escola complementarà l’equipament i permetrà mantenir aquesta qualitat que el defineix”, ha declarat l’alcaldessa, qui també s’ha referit als beneficis que comportarà aquest centre per al sector de la restauració: “A la ciutat hi ha una oferta gastronòmica de gran nivell, pensem que l’escola donarà suport a aquest sector que cada cop és més potent, oferint formació als futurs professionals”.

La primera fase de les obres de l’escola començarà el pròxim 27 de juliol amb les divisions estructurals necessàries per encabir els diferents espais de manera homologada, requisit indispensable per poder certificar les formacions. Aquesta primera etapa de les obres costarà 350.000 euros que ja estan consignats al pressupost municipal 2020.

Fi de curs dels PFI de cuina
Aquest mes de juny, els 13 alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) de Cuina i Hoteleria de Rubí Forma han completat el curs 2019-2020. L’alumnat ha hagut de cursar el tercer trimestre des de casa a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

Durant els mesos d’abril, maig i juny s’han realitzat 276 hores de formació en línia a través de la plataforma Moodle i s’han ofert tutories de grup diàries a través de videoconferències. Les classes han registrat una assistència del 75%.

L’equip docent ha mantingut el contacte diari amb l’alumnat a través de xats, correus electrònics i trucades, i s’ha adaptat les circumstàncies individuals de cada alumne per proporcionar ordinadors i tauletes quan ha estat necessari.

Tres dels 13 alumnes han obtingut més d’un 8 al PFI de cuina i no han hagut de realitzar les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà; dos cursaran el Graduat en Educació Secundària i un altre ha optat per un Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Informàtica.

El PFI, que és  voluntari i dura un curs acadèmic, està pensat per a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria, han sortit del sistema educatiu i no participen en accions formatives. L’objectiu dels PFI és proporcionar a l’alumnat, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu i, de l’altra, l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.