Categoria: General

Rubí consolida l’aposta per l’FP amb una jornada especialitzada que omple El Celler

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha inaugurat la sisena edició de la Jornada sobre Formació Professional de la ciutat reivindicant el foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre les dones

 

L’alcaldessa ha visitat les carpes del Celler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

 

Més de mil persones s’han inscrit a la sisena edició de la Jornada sobre la Formació Professional de Rubí, que mostra a la ciutadania l’oferta d’FP de la ciutat a l’antic celler cooperatiu. L’esdeveniment es pot visitar presencialment al Celler aquest dimecres de 9 a 19 h, i dijous de 9 a 14 h. La proposta està oberta a tothom que vulgui millorar o ampliar la seva formació i manté una edició en línia al web municipal.

“Amb aquesta jornada volem promoure que la Formació Professional és per tot el cicle vital i per a totes les edats: per les persones joves, sí, però també per tothom al llarg de la vida“, ha dit l’alcaldessa durant la inauguració.

Martínez també ha recordat que “cal orientar vocacions científiques i tecnològiques entre les dones, dos sectors que encara estan molt masculinitzats” i ha reivindicat que els municipis puguin decidir sobre l’oferta formativa que s’imparteix a les ciutats. “Rubí té unes necessitats formatives específiques i com a ciutat hem de poder oferir formació relacionada amb aquestes necessitats, que en el nostre cas són les branques industrials de l’FP“, ha conclòs.

La jornada ofereix informació de tota l’oferta formativa de Formació Professional integrada de Rubí, per primer cop, organitzada per sectors professionals amb la col·laboració de diverses empreses. Durant els dos dies, les persones que visitin El Celler tindran accés a l’oferta formativa de l’Ajuntament de Rubí (Rubí Forma, Rubí Jove, Oficina de Serveis a l’Empresa, programa SEFED, Servei d’Educació, Font del Ferro, Escola Municipal de Música de Rubí Pere Burés i l’Escola d’Art i Disseny, edRa), l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya; la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa; CECOT Formació, Col·legi Balmes, Col·legi Regina Carmeli, Consell Comarcal del Vallès Occidental, Departament d’Educació SSTT Vallès Occidental, DE’P Institut, Diputació de Barcelona, Escola d’Adults de Rubí, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Oficial d’Idiomes, Fundación Grupo HADA, Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, Institut FP Sant Cugat, Institut J.V. Foix, Institut l’Estatut, Institut La Serreta, Itinere Serveis Educatius, sl, LaFACT FUPAR; L’Heura del Vallès, Fundació privada; Oficina de Treball de Rubí (SOC), Serveis i Assessorament Cem Formació, SL.

Xerrades i activitats paral·leles

A més de visitar les diferents carpes, els i les visitants poden assistir a xerrades complementàries, totes amb traducció a la llengua de signes. Dimecres al migdia, Yolanda Ordóñez Guerrero, tècnica de Formació pel Treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental farà una xerrada titulada Descobreix l’FP industrial i tecnològica. A la tarda (15.30 h), Fabian Mohedano Morales, president executiu de l’Agència FPCAT i de Pili Carballo Quintas, assessora tècnica de l’Agència FPCAT facilitaran informació i orientació per a la construcció de l’itinerari formatiu en el marc del Sistema FPCAT. Després (16.45 h), Josep Pons Carrió, inspector d’Educació, referent d’FP, al Vallès Occidental parlarà d’Orientació cap a la Post Obligatòria i el primer dia de fira es tancarà (17.30 h) amb la xerrada Principals canvis en el món industrial. Com afrontar-los a càrrec de nou de Yolanda Ordóñez Guerrero.

Dijous 7 d’abril, s’han programat dues xerrades més: Quins itineraris educatius hi ha després de l’ESO? (10 h), a càrrec Marta Vallespín Benítez, orientadora – Itínere Serveis Educatius sl i Si ets professional, fes-ho oficial!! (12 h), a càrrec de Ramón Pérez Ruiz, Tècnic d’orientació de Rubí Forma i Yolanda Ordóñez Guerrero.

A més de les xerrades, la jornada incorpora l’exposició A la indústria, on són les dones? i l’Escape Truck Posa en “joc” les teves competències!. Ràdio Rubí també té presència a la jornada i proposa Viu en viu l’experiència de fer ràdio. L’emissora municipal fa part de la seva programació des del Celler i hi ofereix actuacions musicals en directe.