Categoria: General

 

 RUBÍ ESTRENA UN CERCADOR EN LÍNIA DE L’OFERTA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

La nova eina que ja està operativa al web municipal s’ha presentat coincidint amb la inauguració de la II Mostra en línia de l’FP de Rubí

Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) de Rubí es mostra a la ciutadania a través d’una fira en línia que s’ha posat en marxa aquest dimarts. La proposta arriba a la setena edició i es consolida per segon any consecutiu en format telemàtic amb el lema ‘Tria FP’. Per assistir-hi només cal entrar a www.rubi.cat/FP.

La mostra ha arrencat amb la  benvinguda del regidor d’Educació i Ocupabilitat de l’Ajuntament de Rubí, Víctor García Correas, i el president de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega López. Durant la inauguració s’ha presentat una nova eina en línia que s’ha incorporat al web municipal: el Cercador de la Formació Professional Integrada. A través d’aquest cercador, es facilita l’accés de la ciutadania a tota la informació de la Formació Professional Integrada de la ciutat. Les persones usuàries hi poden realitzar cerques per paraula clau, famílies professionals i centre educatiu.  “Cada any pensem en aquesta mostra com en un pont que ha de connectar els centres educatius amb les persones joves que estan decidint el seu futur i, en general, amb aquelles persones que volen formar-se per millorar la seva vida professional. Entenem que  el paper de l’administració és precisament donar suport als nostres veïns i veïnes i facilitar-los en tot allò que puguem el camí de la capacitació professional, perquè fer-ho és una manera  de millorar la seva qualitat vida”, ha dit el regidor. L’edil també ha recordat el caràcter industrial de la ciutat per reclamar que Rubí tingui més oferta d’FP i ha animat a fomentar la formació professional entre les noies perquè “no ens podem permetre perdre el 50% de la força intel·lectual i de treball de la societat”.

Durant la seva intervenció, Alfredo Vega López ha felicitat Rubí per la iniciativa de la mostra en línia i ha lloat la capacitat d’adaptació dels serveis municipals i els centres educatius. “El context local, l’ecosistema municipal, és fonamental per crear condicions i recursos que puguin garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom i particularment pels i les joves en risc d’abandonament escolar prematur. Una ciutat educativa orienta i  acompanya les persones en la definició dels seus itineraris educatius”, ha argumentat.

II Mostra en línia de l’FP

La mostra en línia dona accés a l’oferta formativa de Formació Professional ordenada per famílies professionals: Activitats físiques i esportives, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Electricitat i electrònica, Energia i Aigua, Ensenyaments Artístics, Hoteleria i Turisme, Imatge Personal, Informàtica i comunicacions, Sanitat, Serveis socioculturals i a la comunitat, Transport i manteniments de vehicles, Formació per a persones adultes i Suport integral en la millora de l’ocupabilitat.

Dins de cada família professional, els i les visitants virtuals hi trobaran els cicles formatius que s’ofereixen a Rubí, l’escola o institut que els ofereix, els detalls de les sortides professionals que proporciona i un vídeo que ha elaborat per cada cicle el centre formatiu que l’ofereix.

Paral·lelament, s’han preparat xerrades informatives que també es podran seguir en format audiovisual: L’FP Dual, una oportunitat per al teu futur professional. Converses amb aprenents i empreses que explicaran la seva experiència, a càrrec de Carlota Torrens Csonka, assessora de l’Aliança per l’FP Dual i Vocacions industrials. Una qüestió de futur! a càrrec de Yolanda Ordóñez, tècnica de formació pel treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental.