Categoria: General

S’OBRE EL TERMINI DE PREINSCRIPCIÓ ALS PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ

 

A partir d’aquest dilluns 25 de maig i fins al 5 de juny es poden formalitzar les preinscripcions pels programes de formació i inserció (PFI). Els PFI són programes per a les persones joves que no finalitzen l’etapa de l’educació secundària obligatòria (ESO). Hi tenen accés els i les joves entre 16 i 21 anys que no tinguin feina. La finalitat d’aquests programes és proporcionar a l’alumnat una formació  bàsica que els permeti la continuïtat  educativa en els ensenyaments de  formació professional i els faciliti  la incorporació al món laboral

Els PFI són programes per a les persones joves que no finalitzen l’etapa de l’educació secundària obligatòria

L’Ajuntament de Rubí finança íntegrament el PFI d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i càtering que s’imparteix a través de Rubí Forma. Amb d’aquesta formació, s’aprèn a dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles en l’àmbit de la producció a la cuina i les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració; assistint en els processos de servei i atenció al client  i seguint els protocols de qualitat establert. La preinscripció, que ja està oberta, es pot realitzar des del  web de Rubiforma.

El consistori en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya també organitza els PFI-Pla de Transició al Treball d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica, que es poden cursar al Pau Casals. En aquest cas, les preinscripcions són presencials amb cita prèvia a Pla de Transició al Treball PFI-PTT RUBÍ,  c/ Terrassa, 61 , Escola CFA Pau Casals (telèfon:  93 699 46 54 i mail de contacte:).

Altres preinscripcions
Per cursar batxillerat, la preinscripció es podrà formalitzar entre el 27 de maig i el 3 juny. Pels cicles formatius de grau mitjà de Formació Professional i d’arts plàstiques i disseny, les sol·licituds es podran presentar entre el 2 i el 8 de juny. Pel que fa als cicles formatius de grau superior de Formació Professional i d’arts plàstiques i disseny, les preinscripcions es podran fer entre el 10 i el 17 de juny. Com l’any passat, la sol·licitud de cicles i batxillerat es pot fer exclusivament en línia i l’ordenació de les sol·licituds també es podrà consultar per via telemàtica. Per a més informació, podeu consultar el web de preinscripció de la Generalitat de Catalunya.

Els centres que imparteixen batxillerat a Rubí són els Instituts Duc de Montblanc, J. V. Foix, L’Estatut, La Serreta i Torrent dels Alous, i el Col·legi Maristes. Els cicles formatius es poden cursar als Instituts J. V. Foix, L’Estatut i La Serreta, el Col·legi Regina Carmeli, l’Escola Mare de Déu de Montserrat i l’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa. La Guia de l’Educació 2020-2021 permet consultar tota la informació sobre aquests centres educatius, inclosa la relació concreta de batxillerats i cicles formatius que imparteixen.