Categoria: General

L’alumnat del programa d’FPO –DUAL de Rubí Forma comença a treballar en l’àmbit de l’eficiència energètica

Dos dies a la setmana cursen a Rubí Forma el mòdul de certificació energètica d’edificis
Les persones participants al programa (foto: Rubí Forma)
Les persones participants al programa (foto: Rubí Forma)

 

Set persones d’entre 18 i 26 anys de Rubí, Sant Cugat, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Viladecavalls i Cornellà de Llobregat participen al Programa de Formació Professional Ocupacional Dual (FPO-Dual) que ofereix Rubí Forma.

L’objectiu de la FPO-Dual és facilitar a persones joves l’adquisició de competències professionals i millorar la seva qualificació professional i la seva ocupabilitat mitjançant l’accés a una formació professionalitzadora i un contracte laboral de formació i aprenentatge.

El programa està dissenyat en 3 actuacions: orientació i acompanyament, formació i contractació. La i els participants del programa tenen una tutora de referència amb qui treballen a través de tutories l’objectiu professional i els seus interessos i motivacions. La tutora també fa un seguiment i acompanyament a l’empresa durant tot el programa.

Les set persones participants han realitzat una formació d’introducció a l’ofici abans d’iniciar la contractació en prevenció de riscos laborals i competències digitals. Actualment, dos dies a la setmana cursen a Rubí Forma el mòdul de certificació energètica d’edificis vinculat al Certificat de Professionalitat d’Eficiència Energètica d’edificis. El mes de maig ja van completar 60 hores de formació vinculades al mòdul formatiu del Certificat de Professionalitat de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques.

A partir d’ara i durant un any, la i els joves treballen tres dies a la setmana a empreses relacionades amb l’eficiència energètica amb un contracte de formació i aprenentatge. Les empreses participants són Gilsan instalación y mantenimiento, Aqualight Proteam, FCV Aislamientos Envolventes, Evowall technology, Som Confort Solar, Roa Arquitectura i Praxis resilient buildings.

Les sortides professionals dels programa són gestor energètic, promotor de programes d’eficiència energètica, ajudant de processos de certificació energètica d’edificis i tècnic d’eficiència energètica d’edificis.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).