Categoria: General

L’alcaldessa dona la benvinguda a la corporació a la segona promoció de joves contractats a través de la formació professional dual

L’alumnat ha començat a treballar l’1 de setembre a serveis socials, joventut, les escoles bressol municipals o el servei d’informàtica
L’alcaldessa, ha iniciat la trobada (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
L’alcaldessa, ha iniciat la trobada (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha incorporat 10 nois i noies que estudien FP DUAL a la plantilla municipal a través d’un contracte de treball de 9 mesos. L’alumnat contractat està cursant la modalitat d’FP Dual a INS L’Estatut (CFGS Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, perfil aplicat a la logística (DAM) o CFGS Administració de sistemes informàtics en xarxa) i a l’Institut La Serreta (CFGM Atenció a les persones en situació de dependència, CFGS Educació infantil o CFGS Integració Social) i se sumen als serveis de joventut, escoles bressol, serveis socials o informàtica.

Amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral, la formació professional dual aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes. L’alumnat rep part de la formació al centre de formació professional i l’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en l’empresa. L’estada dels joves al consistori es divideix en dues fases: en la primera, de 100 hores, l’alumnat ha realitzat pràctiques per adaptar-se al funcionament de l’administració i, en finalitzar aquest període l’1 de setembre ha començat l’estada remunerada en modalitat de contracte laboral durant 900 hores.

Aquest divendres, l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, el regidor d’Educació i Ocupabilitat, Víctor García Correas i la regidora de serveis Informàtics, Annabel Cuesta Fabre, han donat la benvinguda a l’alumnat que s’ha incorporat a la coporació local. “Rubí és el primer Ajuntament de Catalunya que contracta estudiants d’FP Dual com a part de la seva formació, enlloc d’oferir-los una beca. I ho fem d’aquesta manera, perquè volem predicar amb l’exemple”, ha dit l’alcaldessa.

Aquesta és la segona promoció d’alumnes que treballen a l’Ajuntament de Rubí a a través de la modalitat Dual de la FP.