Categoria: General

L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa la campanya Dona la volta a la indústria per promoure les vocacions industrials i tecnològiques entre les dones

La iniciativa s’articula al voltant de quatre testimonis de dones de la ciutat, i forma part del projecte Rubí impulsa el tecnotalent que s’emmarca en el programa Treball, talent i tecnologia subvencionat per la Diputació de Barcelona.

 

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ha posat en marxa la campanya Dona la volta a la indústria per promoure les vocacions industrials de les dones de totes les edats, en el marc del projecte “Rubí impulsa el tecnotalent”.

La iniciativa s’està desenvolupant en línia i s’articula al voltant de quatre vídeos que recullen l’experiència de dones que treballen a professions industrials i/o molt associades a la tecnologia. Les testimonis, a més d’explicar breument la seva experiència, animen a altres dones a estudiar professions associades a la tecnologia i la indústria, com una excel·lent opció professional i una manera de contribuir a aportar millores a l’entorn. La campanya culminarà amb un vídeo resum de les quatre protagonistes.

L’objectiu de la campanya “Dona la volta a la indústria” és, d’una banda, sensibilitzar el teixit empresarial, els centres educatius i la ciutadania en general per promoure les vocacions industrials i tecnològiques entre les dones. A més, també posa en valor el talent de les dones que han triat professions relacionades amb la indústria a Rubí i que són un exemple per a moltes dones i joves que estan valorant triar aquesta opció. Les quatre testimonis són:

  • Laiba Khanum Ahmed, alumna de FPGS de Robòtica i Automatització industrial de l’institut J.V. Foix
  • Judith Borrego Ramiro, analista de laboratori en control de qualitat a MOEHS Catalana
  • Claudia Maria García España, gerent de Rubí Social i enginyera de Robòtica i intel·ligència Artificial
  • Carla Guillén, directora del vertical d’automoció per a Espanya i Portugal de DSV

 

“Agraïm molt que la Laiba, la Judith, la Claudia i la Carla hagin volgut participar en aquesta campanya. La igualtat d’oportunitats entre dones i homes és una prioritat del govern municipal que passa per accions educatives, formatives, de sensibilització… Amb aquesta campanya fem un pas més per fomentar les vocacions tecnològiques entres les dones per avançar cap una societat on no hi hagi biaix de gènere”, ha argumentat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

La campanya es pot veure a través de les pàgines web de l’Ajuntament de Rubí i Rubí Forma i les xarxes socials corporatives municipals. Dona la volta a la indústria implica el Rubí Forma i els serveis d’Igualtat, Infància i Educació i Joventut, el Consell de la Formació Professional de Rubí i organitzacions locals compromeses amb la igualtat i el talent femení: l’Institut J.V. Foix i les empreses MOEHS Catalana, Rubí Social i DSV Solutions.

Rubí Impulsa el tecnotalent

Rubí impulsa el tecnotalent és un projecte emmarcat en el programa Treball, talent i tecnologia, subvencionat per la Diputació de Barcelona, i té com a objectiu promoure un model de creixement sostenible, innovador i competitiu a través de la tecnologia.

El programa promou la creació d’ocupació de qualitat a través del desenvolupament d’habilitats i coneixements digitals relacionats amb el lloc de treball a mida de les necessitats de les empreses, a la vegada que es potencia la diversitat i es redueixen les desigualtats socials. D’aquesta manera es promou la maduresa digital de les persones i les empreses del territori, amb el focus en les necessitats no cobertes, connectant visions i demandes.