Categoria: General

LA V JORNADA SOBRE FORMACIÓ PROFESSIONAL MOSTRARÀ TOTA L’OFERTA D’FP INTEGRADA DE LA CIUTAT A LA RAMBLA DEL FERROCARRIL

 

Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) integrada de Rubí es mostrarà a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada el pròxim 26 de març. La jornada que arriba a la cinquena edició es trasllada aquest any a la rambla del Ferrocarril on s’instal·larantres carpes, obertes al públic entre les 9 i les 19 h. La carpa més gran serà l’espai de la fira que mostrarà l’oferta d’FP dels centres participants i dues carpes més petites acolliran els tallers i les xerrades, respectivament. Per participar-hi cal fer una inscripció que es pot formalitzar prèviament a través d’aquest enllaç o el mateix dia de la jornada.

La jornada es desenvoluparà en tres carpes a la rambla del Ferrocarril (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La jornada arrencarà a les 9.30 h amb la benvinguda als assistents a càrrec de l’alcaldessa Ana María Martínez. A les 10 h, l’Aliança per a l’FP Dual oferirà la xerrada «FP Dual: La meva experiència». A les 11 h, nois i noies que han estudiat formació professional explicaran la seva experiència en una taula rodona. Carme Martínez-Roca, professora d’orientació professional de la UAB, parlarà a les 12.15 h sobre les opcions de l’alumnat un cop acaba secundària a la xerrada «Què en trec ara, d’estudiar?». A les 13.30 h, Anna Pajarón, responsable del Departament de Projectes Internacionals de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i Arés Riart, coordinadora de La Víbria Intercultural parlaran de les «Oportunitats de mobilitat a l’estranger». A la tarda, les xerrades es reprendran a les 16.30 h amb una taula rodona d’empresaris i empresàries de Rubí sota el títol «Descobreix el món laboral i salta-hi». L’última xerrada del dia anirà a càrrec de David Codina mestre de primària, d’ESO i de batxillerat que reflexionarà sobre «No sap què fer! Com podem acompanyar els nostres fills i filles». “La formació professional és un dels puntals del Rubí Forma amb xifres d’inserció laboral molt altes. Aquest any amb la nova ubicació a la rambla del Ferrocarril busquem atraure, a més d’estudiants, a tothom que estigui pensant a reorientar o millorar el seu futur professional“, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Durant tot el dia, les persones que visitin les carpes tindran accés a l’oferta formativa de  la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, CECOT Formació, Col.legi Regina CarmeliedRa, Escola d’Art i Disseny, Escola d’Adults de Rubí, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Oficial d’Idiomes de Rubí, Institut J.V. Foix, Institut L’Estatut, Institut La Serreta, Institut de Terrassa, Joviat FP Integrada,  PFIPTT Rubí, Serveis i Assessorament CemFormació i l’oferta formativa del Rubí Forma.

Tallers i activitats paral·leles
A més de les xerrades i els stands dels diferents centres formatius, durant tot el dia hi ha previst un programa d’activitats i tallers que complementen la part més teòrica de la jornada: demostració de perruqueria, a càrrec de l’INS La Serreta (10 i 13.15 h); taller: “Posa’t en forma”, a càrrec del Cicle Formatiu Grau Superior (CFGS) condicionament físic del Col·legiRegina Carmeli (10.45 i 13 h); taller V Jing, música interactiva, a càrrec d’edRa, Escola d’Art i Disseny (11 i 15 h); taller de Modelisme industrial, a càrrec del CFGS de modelisme industrial del Col•legi Regina Carmeli (11.20 h); taller de Serigrafia MousePad, a càrrec d’edRa, Escola d’Art i Disseny (11.40 h); taller d’hàbits saludables “Aprenem a cuidar-nos” a càrrec de Laia Oulego i Raquel Garrido, infermeres del CAP Mútua de Rubí (12 h); taller de patinatge de l’Escola Mare de Déu de Montserrat (16 h); taller de preparació per a un càsting a càrrec de l’actriu Lucía Torres (16.30 h); exhibició de K-Pop a càrrec dels col·lectius de joves OnstageTwiling i el Taller de Torre Bassas (17.30 h); exhibició de capoeria amb el Grup de Capoeira Brasil; i exhibició de break dance i hip-hop del grup Tiger amb la col·laboració de Dinàmic Crescendo.