Categoria: General

TOT L’ALUMNAT DEL FEM OCUPACIÓ PER A JOVES  HA TROBAT FEINA

 

El programa Fem Ocupació per a Joves (FOJ) facilita la inserció laboral de persones entre 18 i 29 anys

El Fem Ocupació per a Joves (FOJ) és un programa que l’Ajuntament de Rubí desplega a través del Rubí Forma per facilitar la inserció laboral de persones entre 18 i 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament rubinencs i rubinenques amb experiència laboral. El FOJ identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix a l’alumnat a les necessitats de les vacants. Així, les persones joves reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació d’entre 90 i 150 hores. Les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional de l’any durant un màxim de sis mesos.

El programa Fem Ocupació s’adreça a persones entre 18 i 29 anys

Les 30 persones participants a l’actual convocatòria, que va començar al desembre de l’any 2017, han aconseguit feina. “És el segon any consecutiu que el desplegament a Rubí del Fem Ocupació per a Joves aconsegueix la inserció laboral del 100% de l’alumnat. El projecte Rubí Forma ja ha deixat de ser projecte i és un actiu valuosíssim de les nostres polítiques d’ocupació”, creu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. “En nom propi i de l’Ajuntament de Rubí, vull felicitar totes les persones que han trobat feina”, ha conclòs.

De les 24 empreses contractants, 20 són de Rubí,  2 de Castellbisbal i 2 de Terrassa. Pel que fa als perfils professionals contractats han estat inserits 2 administratius/ves, 13 persones de personal tècnic, 8 operaris/àries i 7 dependents/es d’atenció al públic.

L’objectiu del FOJ és millorar l’ocupabilitat dels participants combinant accions d’orientació,  inserció i formació.