Categoria: General

El programa 30 Plus facilitarà la inserció laboral a 30 rubinencs

La majoria de participants de l’edició de l’any passat del programa impulsat des de Rubí Forma van trobar feina

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ha posat en marxa aquest mes d’octubre una nova edició del programa d’inserció laboral 30 Plus, dirigit a persones de 30 anys o més, empadronades a Rubí i inscrites a l’Oficina de Treball com a demandants d’ocupació. Enguany, el programa permetrà subvencionar 30 contractacions de les quals un 60% han de ser persones en situació d’atur majors de 45 anys i un 25% han de pertànyer al col·lectiu de persones en situació d’atur de llarga durada.

Les 30 persones participants obtindran experiència professional, entre 20 i 100 hores de formació vinculada al contracte de treball  i acompanyament en el procés de contractació i formació. El 30 Plus s’encarrega de la preselecció de les persones més adequades per cada lloc de treball i les proposa a l’empresa que s’ocupa de la selección final. Quan l’empresa selecciona un candidat sol·licita la subvenció del programa que és equivalent al salari mínim interprofessional (1.166,67 €/mes per jornada completa) durant la duració del contracte, que pot ser a mitja jornada o a jornada completa i per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Els ajuts són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals. Les contractacions es podran dur a terme fins al mes de setembre de 2023. Des de Rubí Forma, s’acompanya l’empresa en la gestió i la subscripció del contracte de treball, així com en la tramitació de la subvenció, des de la sol·licitud fins a la seva justificació.

Les persones que vulguin participar en aquest programa poden optar a les ofertes de treball que hi van vinculades i que es poden consultar publicades al web. Totes les ofertes que s’hi inclouen estan identificades amb l’etiqueta 30PLUS. Les empreses interessades s’han de posar contacte amb l’Oficina de Formació de l’Edifici Rubí Forma (Rambleta Joan Miró, s/n) trucant al 93.581.39.00.

El 30 Plus està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal – Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.

Inserció laboral

28 persones, de les 30 que van participar al programa 30 Plus que va finalitzar el 30 de setembre, van trobar feina, d’aquestes 21 eren de Rubí i 7 de Castellbisbal. La mitjana d’edat dels i les participants, 17 dones i 11 homes, va ser de 47 anys. Es van signar 17 contractes temporals i 11 d’indefinits. Els llocs de treball que es van ocupar corresponen al sector sanitari (2), Caixeres/dependentes (4), Operaris industrials i químics (8), Auxiliars administratius, administratives en diverses especialitats (8), Transportistes i tècnics de serveis (4), Oficial electricista (1) i Mosso magatzem (1).