Categoria: General

Últims dies per inscriure’s al curs d’operari/ària de la indústria del plàstic

 

La formació s’emmarca en el projecte ‘Fem Xarxa’ que fomenta l’ocupació a la indústria local en els sectors químic, farmacèutic, plàstic i afins

Rubí Forma ha iniciat el procés de selecció de l’alumnat del curs d’operari\ària en transformació de processos termoplàstics, a través del qual es vol fomentar la inserció laboral de 15 persones en la indústria dels plàstics. El curs que s’emmarca en el projecte ‘Fem Xarxa’ ofereix 225 h de formació, de les quals 150 h es realitzaran en un centre tecnològic ubicat a Cerdanyola del Vallès i 75 h corresponen a pràctiques en empreses de la indústria del plàstic del territori.  El curs començarà el 18 de febrer i finalitzarà el 29 de març, posteriorment els 15 participants  realitzaran pràctiques a les empreses.

Projecte Fent Xarxa

Les persones aspirants han de tenir com a mínim el títol de Graduat Escolar o equivalent. Preferentment, hauran d’estar a l’atur i comptar amb experiència en el sector industrial.

Les persones interessades s’han de dirigir a l’edifici Rubí Forma o inscriure’s a través de la pàgina web, on també es pot consultar el programa i tots els detalls del curs.

Fent Xarxa

L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb els consistoris de Terrassa, Barberà del Vallès i Castellbisbal, desenvolupa el projecte ‘Fent Xarxa’ subvencionat per la Diputació de Barcelona per tal de fomentar l’ocupació a la indústria local en els sectors químic, farmacèutic, plàstic i afins. La proposta té per objectiu la dinamització del territori i preveu accions per millorar l’ocupabilitat de les persones de cada municipi, afavorint la seva inserció en el món laboral i l’impuls de la competitivitat empresarial d’aquests sectors.

L’any passat, Rubí va realitzar dues accions formatives en el marc d’aquest projecte, partint de les necessitats detectades en les visites realitzades a les empreses. Totes dues van tenir un gran èxit i impacte, amb un percentatge d’inserció d’un 54% aproximadament. Concretament, hi van participar més de 50 persones en situació d’atur, de les quals 26 van realitzar una formació professionalitzadora i gairebé el 80% van poder realitzar pràctiques a les empreses.

El total d’empreses informades va ser de 60, de les quals 25 van estar interessades a ser visitades per rebre més informació. Finalment, van ser 7 les empreses que van signar el conveni de col·laboració per a la realització de pràctiques.

Acció formativa subvencionada per la Diputació de Barcelona. Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Servei de mercat de treball, en el marc del projecte “Foment de l’Ocupació a la Indústria Local”