Categoria: General

 EL CONSELL DE L’FP DE RUBÍ ANIMA A L’EMPRESARIAT A SUMAR-SE A L’FP DUAL

 

En el marc d’un seminari web, aquest dimecres s’ha explicat l’èxit de l’experiència de dues empreses de la ciutat: High-Tech Ingredients Solutions i Top Cable
(foto: Ajuntament de Rubí – Cesar Font)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Consell de la Formació Professional de la ciutat, ha organitzat aquest dimecres un seminari web per mostrar els beneficis que aporta aquesta modalitat d’FP a l’empresariat. La jornada s’ha desenvolupat en línia i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez que ha obert la sessió. “A Rubí, entenem la formació professional sumant la mirada del desenvolupament econòmic a la mirada educativa. Perquè hem assumit que la millora de l’ocupabilitat dels rubinencs i rubinenques, i en especial dels més joves, ha de ser un objectiu prioritari. Com ho ha de ser també donar eines al nostre teixit empresarial perquè sigui més competitiu. Dos objectius que, a més, en el context econòmic i social que ens ha portat la COVID-19 encara són més necessaris. Com a administració sabem que la Formació Professional Dual ens pot ajudar, i molt, en tots dos objectius”, ha dit la màxima edil.

Guillem Salvans Subirats, gerent sènior de projectes de la Fundación Bertelsmann ha explicat quins són els avantatges de la Formació Dual i ha recordat el funcionament d’aquesta modalitat de formació professional que beneficia tothom: a les empreses, que poden formar nou personal que respongui exactament a les seves necessitats i, evidentment, a les persones que busquen feina que milloren les seves opcions d’inserció laboral. Salvans ha destacat l’alt grau de satisfacció que registra l’FP Dual entre l’alumnat, els centres educatius i les empreses. “L’FP DUAL té un gran potencial. Combina la formació als centres educatius i a les empreses, molt més enllà de les pràctiques. Les empreses es fan corresponsables de la formació dels aprenents i, si ho creuen oportú, poden contractar persones formades a mida per ells”, ha argumentat.

Amelia Sánchez Alciturri, directora gerent de l’empresa High-Tech Ingredients Solutions SL, i Adrià Roldán Polo, tècnic de Recursos Humans de l’empresa Top Cable, han explicat l’experiència de les seves respectives empreses al voltant de l’FP Dual. Tots dos han ressaltat que l’FP Dual permet formar personal que encaixi exactament amb el tarannà de l’empresa i han lloat la facilitat dels tràmits administratius. “Per nosaltres ha estat un descobriment. Sovint d’entrada a les empreses ens fan mandra els tràmits, però per la nostra experiència el procés de l’FP DUAL funciona molt bé: és ràpid, et sents acompanyat en tot moment i no representa cap risc”, ha exposat Sánchez Alciturri. Des de Top Cable, Roldán Polo ha insistit en el fet que l’FP DUAL “és una aposta de futur per a les empreses. Aporta valor afegit incorporant talent jove sense vicis adquirits que s’adapta perfectament a l’empresa”.

L’FP Dual és una modalitat de formació professional en la qual els alumnes passen més de la tercera part de la seva formació a l’empresa com aprenents. Així, esdevé motor d’ocupabilitat juvenil, afavoreix el treball conjunt entre centres de treball i centres de formació professional i és la connexió perfecta entre la demanda de personal i les persones que busquen feina.