Categoria: General

L’ALCALDESSA DONA LA BENVINGUDA A LES PERSONES CONTRACTADES A TRAVÉS DE PLANS D’OCUPACIÓ

(foto: Ajuntament – Lali Álvarez)

L’Ajuntament de Rubí ha contractat 61 persones per fer diverses tasques a l’administració a través de dos plans d’ocupació ─Treball i Formació i Enfeina’t─, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes contractacions, que oscil·len entre els 6 mesos i l’any de durada amb una jornada del 100%, pretenen oferir experiència laboral a aquests rubinencs i rubinenques i, alhora, evitar-ne el risc d’exclusió social. Al març s’incorporaran 13 persones més gràcies a un altre pla d’ocupació de la Diputació de Barcelona.

Els contractes corresponen a diferents perfils professionals. Pel que fa al pla d’ocupació Treball i Formació, s’ha donat feina a 50 persones (13 dones i 37 homes) en la categoria d’operari/a de manteniment i jardineria. En el cas de l’Enfeina’t, s’ha ocupat a 11 ciutadans més (4 operaris/ies de manteniment i jardineria i 7 per fer tasques de suport administratiu a l’Ajuntament). Totes aquestes persones van començar a treballar entre el 31 de gener i el 20 de febrer. El mes de març, la xifra es farà més gran amb la contractació de 13 persones més a través d’un pla d’ocupació de la Diputació.

Aquest dilluns, l’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de Rafael Güeto i Juan López, tinents d’alcalde i regidors de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i d’Obra Pública, respectivament, han donat la benvinguda a aquests nous treballadors i treballadores que, temporalment, formaran part de la plantilla municipal.

Treballar hauria de ser un dret, igual com ho és tenir accés a un habitatge digne”, ha assegurat l’alcaldessa. “Amb aquests plans d’ocupació, que al llarg de tot el mandat han donat feina a 261 persones, aconseguim la reinserció de rubinencs i rubinenques al mercat laboral amb dificultats especials per trobar feina, com ara els majors de 45 anys o les dones”. Ana María Martínez ha encomanat a la seixantena de nous treballadors públics la “coresponsabilitat de mantenir l’espai compartit bonic i digne, per tenir una ciutat per viure-hi i viure-la en condicions”.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local ha felicitat els treballadors i treballadores pel fet d’haver “superat els processos de selecció, que no són fàcils”. Rafael Güeto ha assegurat que el govern local aposta decididament per les polítiques d’ocupació: “Els plans d’ocupació són esforços que destina tant el SOC com l’Ajuntament de Rubí per poder fer aquestes contractacions, que han de servir perquè treballeu per la ciutat i perquè milloreu el vostre perfil professional”. Per la seva banda, el regidor d’Obra Pública, Juan López, ha traslladat als assistents la seva convicció que “la ciutat estarà més neta gràcies a la feina de tots els nous treballadors i treballadores”. I ha afegit: “L’Ajuntament som tots i vosaltres sou part d’això”.

Inserció laboral
Els nous treballadors i treballadores contactats responen a diferents perfils: homes i dones preferentment de més de 45 anys que no reben cap prestació (19 tenen un contracte de 6 mesos i 8 més d’un any de durada); persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania (12 amb un contacte de 6 mesos i 2 amb un contracte d’un any); i dones ─algunes víctimes de violència de gènere─, totes elles amb contactes d’un any.

Per aquesta edició del programa Treball i Formació, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya atorga a l’Ajuntament de Rubí una subvenció per un import de 696.703,52 euros, que es complementa amb l’aportació de 151.699,79 euros de l’Ajuntament. En el cas del programa Enfeina’t, el SOC ofereix al consistori una subvenció de 307.757,67 euros, als quals cal sumar l’aportació municipal de 8.980,93 euros.