Categoria: General

L’ALUMNAT DELS PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ COMENÇA EL CURS AL RUBÍ FORMA

 

Els PFI-PTT d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i el d’Auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica s’imparteixen aquest any a l’equipament municipal de la rambleta de Joan Miró
Aules de l'edifici Rubí Forma
Les aules del Rubí Forma tornen a estar plenes (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma, gestiona a la ciutat els Plans de Transició al Treball (PTT) i els programes de Formació i Inserció (PFI). Aquest dilluns 14 de setembre, han començat el curs escolar 2020-2021 els i les estudiants dels PFI-PTT d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i els d’Auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica.  Com a novetat, aquestes dues formacions s’imparteixen a les aules de l’edifici Rubí Forma. Durant el mes d’octubre, començaran també les classes del PFI d’auxiliar d’hoteleria: cuina i càtering que organitza íntegrament l’Ajuntament de Rubí.

Els PTT-PFI són voluntaris i estan adreçats als joves que compleixin com a mínim 16 anys i com a màxim 21 en l’any d’inici del programa, que hagin deixat l’educació secundària obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d’iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació. La finalitat d’aquests programes és proporcionar als alumnes una formació bàsica que els permeti la continuïtat educativa en els ensenyaments de formació professional i els faciliti la incorporació al món laboral.

La resta del calendari d’inici de curs és:

Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP):

  • Anglès A1 i A2 28 de setembre
  • Operacions de fontaneria i calefacció – climatització domèstica: 5 d’octubre
  • Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques: 13 d’octubre
  • Neteja en espais oberts i instal·lacions industrial: 19 d’octubre

Les activitats sol·licitades al Catàleg de serveis per al 2020 de la Diputació de Barcelona també es posen en marxa el mes vinent. S’adrecen a persones demandants d’ocupació amb l’objectiu de desenvolupar les seves competències d’accés a l’ocupació i augmentar les oportunitats d’inserció al mercat laboral.

  • Els primers passos amb l’ordinador i Internet: 1 d’octubre
  • Jo ho puc aconseguir, coach ocupacional: 21 d’octubre
  • Xarxes socials. Comunica’t i comparteix: 28 d’octubre
  • On vas amb aquesta edat buscant feina?: 10 de novembre