Categoria: General

L’AJUNTAMENT DE RUBÍ INCORPORA 22 PERSONES A TRAVÉS DE PLANS D’OCUPACIÓ

22 persones s’han incorporat aquest dijous al consistori a través de diferents plans d’ocupació que s’havien previst pel mes d’abril, però que es van suspendre a causa de l’estat d’alarma provocat per la Covid-19.

Els plans d’ocupació és despleguen des de Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

L’Ajuntament de Rubí ha contractat per 9 mesos a 16 persones a través del programa Enfeina’t: peons de jardineria, peons paletes, i administratius/ives. Per aquesta edició del programa Enfeina’t, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Rubí una subvenció de 299.037,33 euros, als quals cal sumar l’aportació municipal de 13.317,26 euros.

El Programa Enfeina’t consisteix en la contractació laboral i acompanyament a la contractació i inserció de les persones desocupades de llarga durada, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i evitar que es cronifiqui i facilitar experiència professional per a la seva inserció laboral. Les 16 persones que s’incorporen a l’administració local a través de l’Enfeina’t se sumen a les 43 que s’havien contractat a finals de l’any passat a través d’altres plans d’ocupació.

A través del programa ‘Treball als Barris’, el consistori contractarà 6 persones més durant 9 mesos: 3 peons de jardineria i 3 peons paleta. En aquest cas, s’ha rebut una subvenció de 136.917,95 euros que complementa amb una aportació municipal de 5.160,84 euros.

A més, el Rubí Forma també desplega el programa Ubicat dirigit a persones en situació de desocupació, majoritàriament de llarga durada, persones inactives i persones treballadores que es trobin en situació de precarietat laboral. L’Ubicat és un programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social. En aquesta convocatòria, Rubí ha rebut una subvenció de 114.526,76 euros que permetrà 61 persones desocupades rebin formació personalitzada.