Categoria: General

 

L’AJUNTAMENT DE RUBÍ I LA CAMBRA DE TERRASSA IMPULSARAN CONJUNTAMENT ACCIONS FORMATIVES PER A EMPRESES I TREBALLADORS

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el president de la corporació empresarial de dret públic, Ramon Talamàs i Jofresa, han signat un conveni de col·laboració aquest dimecres
Encaixada després de la signatura del conveni a la sala de plens (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per desenvolupar i executar conjuntament projectes i accions formatives adreçades al teixit empresarial i a la ciutadania de Rubí i la seva àrea d’influència. Amb aquest acord, les dues institucions es comprometen a col·laborar en l’assistència i la prestació de serveis a les empreses, la defensa dels interessos empresarials i dels treballadors i treballadores, la investigació en l’àmbit socioeconòmic i la formació i qualificació professional.

L’alcaldessa ha explicat que el consistori, a través del Rubí Forma, treballa per “impulsar la cultura de l’aprenentatge al llarg de la vida i oferir una formació reconeguda i homologada que afavoreixi l’accés al mercat laboral i la promoció professional. Estem convençuts que la col·laboració amb la Cambra ens ajudarà a complir aquesta missió i que arribi a més rubinencs i rubinenques”.

Així, la Cambra de Terrassa farà difusió dels projectes i accions formatives acordades a les empreses associades a l’entitat, col·laborarà en la planificació, execució i avaluació de les accions formatives acordades i n’avaluarà i certificarà el resultat. L’Ajuntament de Rubí, de la seva banda, farà difusió dels projectes i accions acordades i facilitarà l’espai on es desenvoluparan quan es realitzin en format presencial. Les dues entitats acordaran  la contractació del personal necessari, el calendari i els aspectes concrets que requereixi cada formació.

Veiem com ha augmentat la demanda de la formació professional que ha aconseguit prestigiar-se. Les dinàmiques del mercat i l’administració no sempre conjunten. Amb aquest conveni posem mitjans i recursos per compensar l’oferta i la demanda”, ha dit Ramon Talamàs i Jofresa, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa després de rubricar el document. Talamàs ha lloat la proactivitat del consistori rubinenc amb tot allò que té a veure amb la formació profesional i ha recordat que Rubí té una gran base industrial que genera molta ocupació local.

L’acte de signatura del conveni ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Rubí i ha comptat amb la presència del regidor d’Educació i Ocupabilitat, Víctor García Correas; Maria Rius Soler, delegada de la Cambra a Rubí; Josep Prats i Llopart, director gerent de la corporació empresarial; i Lucia Carmona Ruz, tècnica de l’àrea de Formació de la Cambra.